Očuvanje radnih mjesta

Potpora za poduzetnike u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

IZMJENJENI uvjeti

  • Uključeni su svi korisnici potpore za samozapošljavanje (vlasnici i zaposlenici)
  • Poslodavci koji su izvršili prijavu u sustav HZMO-a do 29.2.2020.
  • Za sve radnike zaposlene do 29. veljače 2020.
Više o potpori

Iznos potpore

  • Do 3.250 kn po radniku

Iskoristite HZZ-ove besplatne usluge i informacije

Najčešća pitanja vezana za potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Poruke uglavnom stižu trenutno, ali primjećujemo da korisnici koji koriste yahoo.com e-mail uslugu imaju zastoj u isporuci poruka i do 24 sata. Više

  • Za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene zaključno s danom 5. travnja 2020. godine do 23:59 h odobravat će se isplate troškova plaća za mjesec ožujak, travanj i svibanj 2020. godine
  • Za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene u razdoblju od 6. travnja do 5. svibnja 2020. godine do 23:59 h odobravat će se isplate troškova plaće za travanj i svibanj 2020. godine.
  • Za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene u razdoblju od 06. svibnja do 05. lipnja 2020. godine do 23:59 h odobravat će se isplate troškova plaće za svibanj 2020. godine.?

Ne, ova potpora je dostupna poduzetnicima koji su u Prihvatljivom sektoru, o čemu se možete informirati u opisu potpore ili u dokumentu Uvjetima i načinima korištenja sredstava za provođenje mjera u 2020. godini.

Molimo vas da koristite on-line prijavu ili e-mailom na adresu pisarnice Regionalnog centra/Područnog ureda HZZ-a županije u kojoj je registrirana tvrtka. Ili u slučaju da ne možete digitalnim kanalima, možete predati osobno u nadležni HZZ-ov Regionalni ili Područni ured.

Poslodavci koji imaju aktivne ugovore po mjeri Potpore za samozapošljavanje mogu koristiti mjeru za sebe i ostale zaposlene.

Za radnike zaposlene nakon 29. veljače 2020. potpora se ne može odobriti, osim kad se radi o zapošljavanju zamjene za radnike za koje se koristila Potpora, a ugovori o radu nisu otkazani krivnjom poslodavca.

Poslodavci koji su izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO-a do 29.02.2020. mogu koristiti mjeru.

Na uredno predanu dokumentaciju, HZZ se obvezuje izdati Rješenje (pozitivno ili negativno) u roku 10 dana.

Da, uz određene uvjete koji su detaljno opisani u opisu.

Da, i možete koristiti jedan korisnički račun za više predanih zahtjeva

Online zahtjevi se primaju od ponedjeljka, 23. ožujka u 00:01.