Najčešća pitanja vezana za predaju zahtjeva za sezonske djelatnosti

Poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera, bez obzira na oblik registracije poslovnog subjekta, mogu koristiti potporu za mjesec travanj i svibanj 2020.g., uz uvjet da su registrirali djelatnosti i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO- a do dana 29.02.2020., te da su u trenutku predaje zahtjeva u aktivnom statusu.

Potpora će se odobravati za travanj i svibanj za zahtjeve zaprimljene do 15. svibnja 2020. godine. Poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera zahtjeve predaju isključivo elektroničkom poštom (e-mail) na e-mail pisarnice područnog ureda prema sjedištu poslodavca.

Za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene do 15. svibnja 2020., odobravat će se potpora za travanj i svibanj.

Za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene u razdoblju od 16. svibnja do 7. lipnja 2020. godine, odobravat će se potpora za svibanj.

Navedeni zahtjevi predaju isključivo elektroničkom poštom na e-mail pisarnice područnog ureda prema sjedištu poslodavca

Poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera Zahtjev za dodjelu potpore podnose do 15. svibnja 2020., a potpora će se odobravati za travanj i svibanj.

 • ­Obrazac Zahtjeva s pripadajućim tablicama. Obrazac Zahtjeva standardizirani je obrazac dostupan na internetskoj stranici Zavoda ili na stranici www.mjere.hr. ­
 • Izjava o točnosti podataka i razloga za korištenje potpore.
 • Dokumentacija koju uz Zahtjev dostavlja Poslodavac koji ima poteškoća u poslovanju zbog posebnih okolnosti:
  • Dokaze o otkazanim ugovorima, ugovorenim poslovima, problemima u transportu i isporuci robe ili nabavci repromaterijala i sirovina i drugo.
  • Pad prihoda:
   Dostaviti tabličnu usporedbu prihoda do kraja mjeseca u kojem je podnesen zahtjev sa istim mjesecom prethodne godine, uz projekciju prihoda u narednom razdoblju za tri mjeseca s usporedbom istog razdoblja prethodne godine.
   Ako poslodavac posluje kraće od 12 mjeseci dostavlja tabličnu usporedbu prihoda do kraja mjeseca u kojem je podnesen Zahtjev s prethodnim mjesecom prije podnošenja Zahtjeva. (primjer ožujak 2020. - veljača 2020.).
   Prihvatljiv je pad veći od 20%.
   Zavod u svrhu dokazivanja opravdanosti potpore za očuvanje radnih mjesta kada iz dostavljene dokumentacije nije vidljiva opravdanost može zatražiti i drugu dokumentaciju npr. kvartalnu Prijavu PDV-a za usporedno razdoblje 2020./2019. i sl.

Tablična usporedba prihoda do kraja mjeseca u kojem je podnesen zahtjev s istim mjesecom prethodne godine, uz projekciju prihoda u narednom razdoblju za tri mjeseca s usporedbom istog razdoblja prethodne godine.

Ako poslodavac posluje kraće od 12 mjeseci dostavlja tabličnu usporedbu prihoda do kraja mjeseca u kojem je podnesen Zahtjev s prethodnim mjesecom prije podnošenja Zahtjeva. (primjer ožujak 2020. - veljača 2020.).

Prihvatljiv je pad veći od 20%.

Obrazac za slanje pitanja za sezonske djelatnosti

Tržište rada na dohvat ruke

Ne propusti priliku, prijavi se

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Uvjetima korištenja i politikama privatnosti.