Raskidi ugovora i odustajanje od zahtjeva za mjeru Očuvanje radnih mjesta

Raskid ugovora je moguć uz povrat do sada primljenih potpora za Očuvanje radnih mjesta.

Kroz Dopunu zahtjeva pošaljite „odustajanje od zahtjeva“. Odustajanje je moguće jedino ako zahtjev nije predan u prethodnom razdoblju koje je zatvoreno za odustajanje jer je već nastala obveza predaje dokaza o isplati plaća i napravljen je ugovor. U tom slučaju morate zatražiti Raskid ugovora o čemu možete pročitati informacije u ostatku ove stranice. Sustav automatski zaključuje da li vam je dostupna opciju „odustajanje“ ili „raskid ugovora“.U prikazu Moji zahtjevi, uz zahtjev od kojega ste odustali stajati će oznaka [OTKAZAN]

Ako predate novi zahtjev za isti OIB, otakazni zahtjev više neće biti vidljiv.

Kroz Dopunu zahtjeva pošaljite „odustajanje od zahtjeva“. Nakon toga pošaljite novi zahtjev.Nakon predaje novog zahtjeva (isti OIB), zahtjev koji ste poništili/odustali od više neće biti vidljiv u Mojim zahtjevima.

Da, možete. Dva su načina:

  • ako upravo predajete obvezni dokaz o isplati plaća za prethodno razdbolje za koje ste primili potporu – pošaljite dokaz o isplati plaće i istovremeno označite da tražite raskid ugovora. U polju "Razlog dopune zahtjeva" objasnite da tražite raskid za buduće razdoblje  • ako ste već poslali dokaz o isplati plaća a želite raskinuti ugovor (za buduće razdoblje) – koristite Dopunu zahtjeva i zatražite raskid. U polju "Razlog dopune zahtjeva" napišite da tražite raskid za buduće razdoblje.Dva su načina:

  • ako upravo predajete obvezni dokaz o isplati plaća za prethodno razdbolje za koje ste primili potporu – pošaljite dokaz o isplati plaće i istovremeno označite da tražite raskid ugovora. U polju "Razlog dopune zahtjeva" objasnite da želite vratiti do sada zaprimljene uplate (sve ili za dio mjeseci).  • ako ste već poslali dokaz o isplati plaća, a želite raskinuti ugovor za prethodno razdoblje – koristite Dopunu zahtjeva i zatražite raskid. U polju "Razlog dopune zahtjeva" napišite da tražite raskid za prethodno razdoblje i naznačite za koji mjesec/mjesece.Prethodno razdoblje su mjeseci (ožujak, travanj) za koje su isplaćene potpore.

Buduće razdoblje je mjesec svibanj za koji još nisu isplaćene potpore.

Poslodavac je dužan vratiti zaprimljene uplate na ime potpore za mjesec/mjesece za koje je zatražio raskid. Nema drugih posljedica.

Morate odustati od ili zatražiti raskid ugovora za odbijeni zahtjev putem DOPUNE ZAHTJEVA.

Pronađite u pregledu Moji zahtjevi odbijeni zahtjev i kliknite na gumb DOPUNA ZAHTJEVA.U Dopuni zahtjeva označite "Odustajem od zahtjeva", ili "Želim raskinuti ugovor" i pošaljite dopunnu. Nakon toga može predati novi zahtjev za istu mjeru.

Da, zatražite poništenje odustajanja/raskida za konkretni zahtjev putem ovog obrasca. U poruci navedite ID zahtjeva.

Nakon poništenja odustajanja/raskida, opet će vam biti dostupna funkcija predaje dokaza/dopuna.

Tržište rada na dohvat ruke

Ne propusti priliku, prijavi se

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Uvjetima korištenja i politikama privatnosti.