OBVEZNA PREDAJA DOKAZA O ISPLATI PLAĆA ILI NAMJENSKOM UTROŠKU DOBIVENE POTPORE

Dopunite izvorni zahtjev obveznim dokazom s popisom radnika kojima ste isplatili plaću za mjesec u kojem koristite potporu.

Automatski e-mailovi koje šaljemo registriranim korisnicima mogu sadržavati informacije koje nisu relevantne za vas u trenutku kada ste primili e-mail. Molimo ignorirajte, uz ispriku na smetnji, takve e-mailove.

Hvala na razumijevanju.

Rok za dostavu dokaza o isplati plaće za svibanj je 5. srpanj, međutim ukoliko poslodavac zbog objektivnih okolnosti (npr. potpora još nije isplaćena) nije u mogućnosti dokaze dostaviti do navedenog roka, kašnjenje će biti uvaženo.

Obveznici su svi poslodavci koji su primili potporu za radnike. Dokaz se predaje samo za one zaposlenike koji su dobili potporu i samo za onaj mjesec u kojemu ste koristili potporu.

Poslodavci koji su predali zahtjev u ožujku i na osnovu njega su korisnici potpore za cijelo razdoblje ožujak-svibanj trebaju predati dokaze o isplati plaća za ožujak, travanj i svibanj. Dokazi se predaju u zadanim mjesečnim intervalima, za ožujak do 7. svibnja, za travanj do 7. lipnja te za svibanj do 7. srpnja.

Obveza predaje dokaza uključuje i obrtnike paušalce koji nemaju zaposlenih a primili su potporu za sebe kao vlasnika (po uputama niže na stranici).

Mogućnost predaje dokaza za određeni mjesec pojavljuje se u aplikaciji Moji zahtjevi u od 7. u mjesecu za prethodni mjesec.

Pripremne radnje za uspješnu predaju dopune dokaza o isplati plaća za svibanj:

  • Upoznajte se sa dopunom koju će te popunjavati on-line
  • Preuzmite s naše stranice Excel tablicu Tablica zaposlenika koji su dobili potporu. Ako imate više od 10 zaposlenika, popunite tablicu i uvezite u obrazac. Za manji broj zaposlenika, možete unijeti ručno u obrazac podatke o radnicima (Ime, Prezime i OIB)
  • Provjerite da li koristite noviju verziju internet preglednika
  • Provjerite da veličina svih dokumenata zajedno koje šaljete ne prelazi 20 Mb. (PDF i slikovne dokumente možete smanjiti povećanjem kompresije, uglavnom odabirom opcije kod spremanja koja se zove "Smallest file" ili "E-mail optimized")

Dokaz se dostavlja putem web aplikacije, klikom na gumb "Dokaz za svibanj" vidljiv uz zahtjev za koji predajete dokaz. Dokazi se mogu predati do 5. srpnja.

Dokaz o isplaćenoj plaći je popis radnika (ime, prezime i OIB) za koje ste isplatili plaću u travnju i JOPPD broj obrasca na kojem ste prijavili radnike za koje ste tražili potporu. Ako niste obveznik predaje JOPPD obrasca - označite "nisam obveznik predaje JOPPD obrasca i pročitajte upute u naslovu".

Izvorni JOPPD obrazac se ne unosi. S njega morate prepisati oznaku izvješća Obrasca JOPPD u kojem je iskazana isplata plaće te popis radnika u obliku - Ime, prezime i OIB. Sve druge podatke aplikacija će dohvatiti sama.

Ako popis radnika ne unosite u obrazac već učitavate kao Excel dokument, obavezno morate koristiti predložak koji je dostupan ovdje.

Provjera ispravnosti Excel dokumenta izvršava se istog trenutka kada na obrazac postavite Excel dokument koji želite poslati s dokazom o isplati plaća. Provjera će se napraviti prije nego pošaljete dokaz.

Dvije najčešće greške su nekorištenje našeg predloška te stvarno neispravni OIB radnika.OIB se provjerava po službenom matematičkom algoritmu. Ako vam aplikacija javi poruku "Neispravan OIB" - to znači da je OIB službeno neispravan.SAVJET: Izbrišite iz Excela radnika s neispravnim OIB-om i pošaljite dokaz o isplati plaća. Kada saznate ispravni OIB ponovite slanje dokaza samo s radnikom (radnicima) za koje ste ispravili OIB.

Moguće su i druge neispravnosti učitanog Excel dokumenta. Molimo obratite pažnju na tekst greške jer će vas ona usmjeriti kako riješiti problem.Savjeti kako da prenesete popis radnika iz svojeg Excel dokumenta u naš predložak:

  1. Obavezno koristite naš predložak.
  2. Prenesite iz svojeg Excela popis radnika u naš predložak, obratite pažnju da Ime, Prezime i OIB zalijepite u za to predviđene stupce, počevši od retka broj 2
  3. Nemojte brisati naziv stupaca u prvom retku
  4. Nemojte mijenjati redoslijed stupaca
  5. Nemojte ostavljati prazne redove usred popisa (prazni red znači kraj popisa)
  6. Nemojte mijenjati formatiranje stupca C (OIB)Ako je Excel dokument ispravan, aplikacija će ispisati potvrdnu poruku:

Primjer ispravno ispunjenog Excel predloška s popisom radnika

Označite "Nisam obveznik predaje JOPPD obrasca

Unesite svoje Ime, prezime i OIB u sekciju Unesite ručno.

U polje "Dodatna dokumentacija" pridodajte sken potpisane Izjave o namjenskom utrošku sredstava dobivenih putem potpore.

S prvim slanjem obrasca Dokaz za travanj predajte dokaz za svoje zaposlenike:
Nemojte označiti "Nisam obveznik predaje JOPPD obrasca jer to ne vrijedi za vaše zaposlenike. Obavezno unesite JOPPD broj.
Ili unesite izravno u obrazac Ime, Prezime i OIB svih zaposlenika ili koristite Uvezite Excel dokument.
U ovom popisu ne uključujete sebe.
Pošaljite dokaz klikom na gumb "Pošalji zahtjev".


Na stranici Moji zahtjevi za zahtjev za koji ste poslali dokaze za zaposlenike opet kliknite "Dokaz za travanj" i predajte dokaz za sebe kao vlasnika po uputama u odgovoru "Ja sam obrtnik paušalac i NEMAM zaposlenike, kako predajem dokaz isplati plaće za travanj?".

U prvom slanju dokaza o isplati plaće unesite JOPPD broj i popis radnika kojima ste isplatili plaću na taj JOPPD broj. U drugom slanju dokaza o isplati plaća, upišite drugi JOPPD broj i unesite popis radnika kojima koje ste prijavili uz taj JOPPD broj.

Ako ste zahtjev predali poštom, donijeli fizički u pisarnicu ili poslali na e-mail @hzz.hr, otvorite Zahtjevi predani e-mailom te označite da ste zahtjev predali e-mailom.

Nakon toga unosom OIB-a pronađite vaš predani zahtjev. Ako vam sustav potvrdi postojanje zahtjeva, ponuditi će vam opciju predaje dokaza o isplati plaća za svibanj.

Nakon predaje dokaza vaš zahtjev predan putem e-maila će biti vidljiv u aplikaciji Moji zahtjevi, a uz njega će biti prikaz predanog dokaza o isplati plaća.

Za zahtjeve koji su predani nakon 5. lipnja nije moguće predati dokaz o isplati plaća za svibanj.

E-mail smo poslali svim registriranim korisnicima. Ignorirajte e-mail, ipričavamo se na nepotrebnoj informaciji.

Morate predati dokaz o isplati plaća za svibanj. Za lipanj morate podnijeti novi zahtjev koji neće biti riješen pozitivno ako niste predali dokaz o isplati plaća za svibanj

Ako predajete dokaz o isplati plaće za travanj, istovremeno možete predati i dopune/korekcije zahtjeva kao prateće dokumente uz dokaz s opisom. Ako ne predajete dokaz o isplati plaće, u Mojim zahtjevima kliknite na gumb Dopuna zahtjeva i predajte korekciju/dopunu zahtjeva.

Tržište rada na dohvat ruke

Ne propusti priliku, prijavi se

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Uvjetima korištenja i politikama privatnosti.